logo
logologo

Emotron, VFX

Emotron, VFX

Серия VFX


Серия VFX на Emotron е предназначена за управление на тежки процеси, като кранове, асансьори, шредери и други тежки приложения.
Emotron VFX гарантира ефективно и безопасно стартиране. Намалените стартови токове водят до по-малки предпазители, кабели и сметки за енергия. Въртящият момент може да се увеличи, за да се преодолеят първоначалните пикови натоварвания. Интегрираното векторно спиране осигурява бързи и контролирани спирания, увеличавайки не само производителността, но и безопасността.

Параметрите на работа могат да бъдат зададени във вашите собствени технологични единици. Подвижният контролен панел има функция за копиране и прехвърляне на настройки към други Emotron VFX устройства. Можете да превключвате между локално и дистанционно управление с едно натискане на бутон на контролния панел. Вградените програмируеми логически функции, компаратори и таймери означават, че в много случаи може да се избегнат външни PLC или релета.

Опциите за комуникация включват комуникация на полевата шина чрез Profibus и DeviceNet, промишлена Ethernet комуникация чрез Modbus / TCP, EtherCAT и Profinet и серийна комуникация чрез RS232 или RS485, използвайки протокол Modbus RTU.

PTC и PT100 сензорите могат да бъдат свързани към монитор и да защитават температурата на двигателя и да дават обратна връзка на процеса, без да се използва предавател.

HTL или TTL импулсен енкодер може да бъде свързан за по-точен контрол на скоростта или за по-голяма безопасност чрез контрол на отклоненията в приложенията на кранове.

Агрегатите от 90 А могат да бъдат снабдени с течно охлаждане. Това ви позволява да намалите разходите за експлоатация и поддръжка, а шкафът може да има клас на защита по-висок от IP54. EMC филтър от първа категория за околната среда се предлага като фабрично монтиран вариант. 12-импулсен токоизправител предлага рентабилно намаляване на хармоничните изкривявания на тока. Той намалява загубите на мощност в оборудване като трансформатори и проводници и елиминира необходимостта от преоразмеряване на тези компоненти.


Технически данни


EMOTRON VFX IP54
Номинална мощност 0,75-3 000 kW
Захранващо напрежение 230-690 V, 3-фазно
Номинален ток 2,5-3,000 A
Клас на защита IP54
Одобрения CE, UL, DNV, EAC

CE Сертификат
CE Сертификат
CE Сертификат


EMOTRON VFX IP20 / 21
Номинална мощност 0.75-160 kW
Захранващо напрежение 230-480 V, 3-фазно
Номинален ток 2,5-293 A
Клас на защита IP20 (опция 21)
Одобрения CE, UL / cUL (11-160 kW), EAC, DNV в очакване

CE Сертификат
CE Сертификат
CE Сертификат

Каталог