logo
logologo

Emotron FDU

Emotron FDU

Серия FDU


Серия FDU на Emotron е предназначена за управление на динамични процеси в индустрията, като вентилатори, помпи и други.
Плавното стартиране и спиране предпазват вашето оборудване. Намалените стартови токове водят до по-малки предпазители, кабели и сметки за енергия. Контролираните ограничители елиминират риска от воден чук и други скъпи щети. Вграденият монитор на натоварване и уникалната функция за защита на кривата на натоварване защитават вашия процес, като незабавно откриват всяка ситуация, която може да причини неефективност или повреда.

Emotron FDU регулира потока и налягането чрез непрекъснато адаптиране на скоростта на двигателя. Няма загубена енергия и ненужно износване на оборудването. Функцията за заспиване допълнително намалява консумацията на енергия чрез спиране на двигателя, когато не е необходим. Функцията за автоматично изплакване на помпи също увеличава ефективността.Emotron FDU контролира до седем устройства.Параметрите на работа могат да бъдат зададени във вашите собствени технологични единици. Подвижният контролен панел има функция за копиране и прехвърляне на настройки към други Emotron VFX устройства. Можете да превключвате между локално и дистанционно управление с едно натискане на бутон на контролния панел. Вградените програмируеми логически функции, компаратори и таймери означават, че в много случаи може да се избегнат външни PLC или релета.

Опциите за комуникация включват комуникация на полевата шина чрез Profibus и DeviceNet, промишлена Ethernet комуникация чрез Modbus / TCP, EtherCAT и Profinet и серийна комуникация чрез RS232 или RS485, използвайки протокол Modbus RTU.

PTC и PT100 сензорите могат да бъдат свързани към монитор и да защитават температурата на двигателя и да дават обратна връзка на процеса, без да се използва предавател.

Агрегатите от 90 А могат да бъдат снабдени с течно охлаждане. Това ви позволява да намалите разходите за експлоатация и поддръжка, а шкафът може да има клас на защита по-висок от IP54. EMC филтър от втора категория за околната среда се предлага като фабрично монтиран вариант. 12-импулсен токоизправител предлага рентабилно намаляване на хармоничните изкривявания на тока. Той намалява загубите на мощност в оборудване като трансформатори и проводници и елиминира необходимостта от преоразмеряване на тези компоненти.


Технически данни


EMOTRON FDU IP54
Номинална мощност 0,75-3 000 kW
Захранващо напрежение 230-690 V, 3-фазно
Номинален ток 2,5-3,000 A
Клас на защита IP54
Одобрения CE, UL / cUL, DNV, EAC

CE Сертификат
CE Сертификат
CE Сертификат


EMOTRON FDU IP20 / 21
Номинална мощност 0,75-160kW
Захранващо напрежение 230-480 V, 3-фазно
Номинален ток 2,5-293 A
Клас на защита IP20 (опция 21)
Одобрения CE, UL / cUL (11-160 kW), EAC, DNV в очакване

CE Сертификат
CE Сертификат
CE Сертификат

Каталог