logo
logologo

Emotron TSA

Emotron TSA


Серия TSA


Софтстартерите на Emotron TSA извеждат управлението на двигателя на ново ниво. Мекото стартиране на въртящия момент, интелигентното наблюдение на натоварването и интелигентните спирания са придружени от здрав и компактен дизайн. Софтстартерът е разработен за приложения като помпи, вентилатори, компресори, трошачки, конвейери, мелници, миксери и други. Плавните стартове намаляват разходите ви. Регулирането на въртящия момент на двигателя се извършва най-добре чрез контролиране на тока във всичките три фази. 3-фазното управление предлага симетрични и балансирани токове без допълнителни загуби на енергия, шум и вибрации, обикновено свързани с двуфазни софтстартери.

Софтстартерите на Emotron TSA включват 3-фазно управление заедно със сложни алгоритми за контрол на въртящия момент. Конвенционалните софтстартери използват предварително зададена рампа на напрежение за управление на старта. С Emotron TSA действителният въртящ момент на двигателя непрекъснато се изчислява и контролира в съответствие с изискванията за приложението. Този контрол на въртящия момент осигурява изключително плавен старт с постоянно ускорение. Контролът на въртящия момент означава, че пусковият ток е намален още повече с до 30%. Можете да използвате по-малки предпазители и по-евтини кабели и да се възползвате от по-ниските разходи за монтаж и енергия. Плавните стартове също водят до по-малко механично износване, подобрен контрол на процеса и намалени разходи за поддръжка.

Защитете своят процес и го направете максимално ефективен. Вграденият монитор на процесите следи непрекъснато момента и реагира при възниване на аномалии. По този начин нашият софтстартер, може да предпази двигателя, като:

  • Не позволява работа на помпи на сухо.
  • Не позволява работа на вентилатори при запушен филтър.
  • Не позволява работа на компресора на празен ход.
  • Не позволява работа при заседнал изпълнителен механизъм.

Всички софтстартери Emotron TSA стандартно имат вход за термистор PTC на двигателя за термична защита на двигателя. Изолираните термисторни входове отговарят на DIN 44081/44082. В допълнение, софтстартерът позволява свързване на до 6 PT100 температурни сензора. Софтуерът за софтстартер включва и лесна за използване функция за термична защита на двигателя I2t.

Emotron TSA предлага ефективни решения, независимо дали нуждата е плавно или бързо спиране. Линейното спиране на помпата елиминира риска от воден чук, без да са необходими моторно-управляеми клапани. Вградената спирачна функционалност осигурява бързо и безопасно спиране на фрези и триони без механични спирачки. Софтстартерите на Emotron TSA са сред най-малките в своя клас. Те се отличават с компактен, но лесен за ползване дизайн, благодарение на тяхната ефективна в пространството конструкция и уникален байпасен дизайн.


Технически данни


Номинална мощност: 7,5 - 400 kW
Захранващо напрежение:

  • 00 - 525 V, 3-фазен
  • 200 - 690 V, 3-фазен

Оперативно захранване: 100 - 240 V, монофазно
Номинален ток: 17 - 450 A
Клас на защита:
IP20, тип NEMA отворен (до 800 A)
IP00, тип NEMA отворен (1000 до 1800 A)
Сертификати: CE, uULus, DNV, EAC

Каталог